A vonatkozó jogszabályok értelmében a munkáltatónak oktatás keretében kell gondoskodnia arról, hogy munkavállalói

  • elsajátítsák az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteit, megismerjék a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat, továbbá 
  • a foglalkoztatásuk megkezdése előtt elsajátítsák a munkakörükkel, tevékenységükkel kapcsolatos tűzvédelmi ismereteket és megismerjék a tűz esetén végzendő feladataikat.

A munka- és tűzvédelmi oktatásokon minden kollégának kötelező részt vennie; az új belépőknek munkába állás előtt, a meglévő dolgozóknak pedig évente, ismétlődően és az oktatás elvégzését a tematika megjelölésével és a résztvevők aláírásával ellátva írásban is rögzíteni kell.

Maga az oktatás megtartása nem, azonban az oktatási tematika összeállítása mindkét esetben szaktevékenységnek minősül, melyet csak az előírt képesítéssel rendelkező személy végezhet.

Cégünk vállalja munka- és tűzvédelmi oktatási tematikák elkészítését ill. ezek alapján oktatások megtartását élőszavas és online formában is. Utóbbi szolgáltatásunkat elsősorban nagylétszámú multicégeknek ajánljuk ill. olyan vállakozásoknak, akiknél gyakori probléma a csoportos oktatásra alkalmas időpont és helyszín kijelölése.